Ženski dijamantni prsten
57

Ronaldo skupim modnim dodatkom privukao pažnju: Već troši saudijski novac

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Cristiano Ronaldo objavom videa najavio je svoj dolazak na predstavljanje u Al Nassr, a pažnju je privukao prsten koji je na snimku nosio. Dijamantni komad nakita košta vrtoglavih 240.000 dolara, a mnogi su se našalili da je već počeo trošiti saudijski novac.

Usljed objave snimka kojim je Ronaldo najavio svoj dolazak u Riyadh na predstavljanje u svom novom nogometnom klubu Al Nassru jedan detalj ukrao je pažnju njegovih fanova.

Na snimku nogometaš uz osmijeh govori: "Zdravo momci, vidimo se uskoro", a tom prilikom je mašući rukom pokazao i jedinstven modni dodatak.

Na ruci je nosio ženski dijamantni prsten koji je pored žutog ili kanarskog dijamanta na sredini bio okružen desetinama svjetlucavih dijamanata.

Ovaj komad nakida Cristiano Ronaldo je prethodno nosio na dodjeli Dubai Globe Soccer Awards kada je proglašen igračem stoljeća.

Kolekcija nakita koju je tada imao na svojim rukama procijenjena je na vrtoglavih 810 miliona dolara. Stručnjak za dijamante Dovi Fehler iz London Jeweller svojevremeno je procijenio prsten, koji je vjerovatno izrađen po narudžbi, na zapanjujućih 240.000 dolara.

Dijamantni prsten Cristiana Ronalda (Foto: EPA-EFE)
Dijamantni prsten Cristiana Ronalda (Foto: EPA-EFE)

Spomenuti snimak koji prikazuje Ronaldov prsten ubrzo je postao predmet rasprava, ali i šala na društvenim mrežama te su tako mnogi pisali da je već počeo da troši saudijski novac.

Neki su se opet šalili da je prsten posudio od svoje zaručnice Georgine Rodriguez koja često privlači pažnju svjetlucavim, ali i prilično skupim modnim dodacima.