Hrvatski ministar
275

Gordan Grlić Radman: "Za dom spremni" je zabranjen, ali i nije

G. M.
Gordan Grlić Radman (Foto: EPA-EFE)
Gordan Grlić Radman (Foto: EPA-EFE)
Komentarišući slavlje hrvatskih fudbalera koji su osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, kada su uzvikivali ustaški pozdrav "za dom spremni", ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kaže da je to bila "jedna reakcija u oduševljenju", u okviru jedne pjesme.

Grlić Radman je istakao da je taj ustaški pozdrav u Hrvatskoj "i zabranjen, ali i da nije". Smatra da se reakcijama na to što su hrvatski fudbaleri pjevali pjesme Marka Perkovića Thomsona zapravo "želi baciti sjenka na briljantan uspjeh" hrvatskih fudbalera.

"Sad se to želi zasjeniti time da se inputira da je neko eksplicitno izišao pa je, valjda, stavio ili što je digao ruku ili tako dalje... To je bila jedna reakcija, ja bih rekao, u jednom oduševljenju, u okviru neke pjesme", rekao je Grlić Radman novinarima.

Dodao je da se zna šta je sa tim pozdravom u Hrvatskoj, koji je, kako tvrdi zabranjen, osim u određenim prilikama koje su vezi sa godišnjicom HOS-a i stradanja veterana, javio je hrvatski servis televizije N1, a prenio portal Index.hr.