SP u Kataru
0

Tok utakmica: Poljska - Argentina 0:2; Saudijska Arabija - Meksiko 1:2

K. H.
Foto: EPA-EFE
Poljska - Argentina (Foto: EPA-EFE)
Rasplet grupe C Svjetskog prvenstva u Kataru riješio se danas utakmicama između Poljske i Argentine te Saudijske Arabije i Meksika, a tekstualni prijenos ova dva meča mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.
Rezultati i strijelci:

Poljska - Argentina 0:2 (Mac Allister 46', Alvarez 67')

Saudijska Arabija - Meksiko 1:2 (Al Dawsari 90+5' - Martin 48', Chavez 52')

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Gotova je utakmica! Meksiko je ispao, a iz grupe C u osminu finala idu Argentina i Poljska.

90+7' - Svi igrači Meksika su otišli u napad, ali na kraju nisu uspjeli postići gol.

90+5' - Gooooooooooooool! Saudijska Arabija postiže gol, ali Meksiku još uvijek treba jedan da prođe dalje. Al Dawsari pogađa za 2:1.

90+5' - Još dvije minute nade za Meksiko.

Kraj - Završila je utakmica između Poljske i Argentine pobjedom Gaučosa od 2:0.

90+4' - Prodor Lozana, ali udarac preko gola. Sve manje vremena za Meksikance.

90+3' - Meksiko napada svim silama, imaju još četiri minute da postignu gol!

90' - Meksiko će imati još sedam minuta sudijske nadoknade da postigne gol, jer očigledno je da Poljaci neće dobijati nove žute kartone.

90' - Šest minuta će se igrati sudijske nadoknade na meču između Poljske i Argentine.

87' - Meksiko postiže treći gol, ali je poništen zbog ofsajda. Još uvijek su žuti kartoni oni koji odlučuju putnika u osminu finala. To je trenutno Poljska koja ima dvije javne opomene manje od Meksika.

89' - Na meču Poljske i Argentine je u toku 89. minuta, dok je na susretu Saudijske Arabije i Meksika 87. minuta!

86' - Velika šansa za Argentinu! Martinez je izašao sam ispred gola Poljske, ali je šutirao pored gola. Jako je loše završio idealnu situaciju da postigne i treći gol.

79' - Žuti karton za Poljsku! Sada Meksiko ima sedam, a Poljska pet žutih kartona. Velika drama nas očekuje u posljednjih 15-ak minuta.

73' - Novi sjajan pokušaj Chaveza iz slobodnog udarca, ali golman Saudijske Arabije sada brani njegov pokušaj.

73' - Velika šansa za Alvareza! Izašao je sam pred golmana Poljske, ali je šutirao u vanjski dio mreže.

70' - Imao je Meksiko veliku šansu da postigne treći gol, ali je udarac otišao malo preko gola.

67' - Goooooooooooooool! Alvarez pogađa za vodstvo Argentine od 2:0 protiv Poljske! Sada između Poljaka i Meksika odlučuju žuti kartoni! Trenutno Meksiko ima sedam žutih kartona, a Poljska pet.

64' - Messi je jako raspoložen za igru, ali jednostavno, kada primi loptu, svi Poljaci odmah krenu na njega. U trenutnom omjeru snaga, Argentina i Poljska idu u nokaut fazu.

56' - Lozano postiže treći gol za Meksiko, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

52' - Goooooooooooool! Meksiko postiže i drugi gol. Chavez je fantastično pogodio iz slobodnog udarca, istinska drama u grupi C u borbi za drugo mjesto između Meksika i Poljske.

50' - Ukoliko Meksiko slavi rezultatom 2:0, a Poljska izgubi rezultatom 2:0, onda će o putniku u nokaut fazu odlučivati broj ukupnih žutih kartona! Kakva drama...

48' - Gooooooooooooooool! Meksiko vodi protiv Saudijske Arabije, Martin je pogodio nakon kornera. Slijedi drama u grupi C!

50' - Prva šansa za Poljsku! Glik je glavom šutirao, lopta ide malo pored gola.

46' - Goooooooooooooool! Mac Allister pogađa za vodstvo Argentine, prvi napad u drugom poluvremenu i Gaučosi dolaze u zasluženo vodstvo!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na meču između Poljske i Argentine.

Poluvrijeme na meču Poljske i Argentine, nema pogodaka

45' - Tri minute sudijske nadoknade na meču između Argentine i Poljske, dok će se na meču Saudijske Arabije i Meksika igrati šest minuta.

43' - Nova šansa za Argentinu! Alvarez je sada šutirao, još jednom brani golman Poljske, definitivno prvo ime susreta!

37' - Treba reći da je Messi odlično šutirao, ali je golman Poljske sjajno pročitao njegovu namjeru, pomjerio se korak prije udarca i uspio stići odličan udarac koji je išao u "malu mrežu".

37' - Penal za Argentinu! Messi je šutirao, ali nevjerovatni Szczesny još jednom brani. Podsjećamo, on je spasio Poljsku i u meču protiv Saudijske Arabije kada je također odbranio penal.

37' - VAR je pozvao glavnog sudiju da pregleda da li je bilo penala nad Messijem!

36' - Nova odlična šansa za Argentinu! Prvo je Szczesny odbranio udarac Alvareza u situaciji jedan na jedan, a nakon toga je Messi probao glavom, no preko gola.

33' - Sjajan pokušaj Di Marije direktno iz kornera, ali brani Szczesny.

29' - Acuna je pucao s lijeve strane, lopta odlazi malo pored stative. Dobra šansa za Argentinu!

27' - Nova velika šansa za Meksiko. Nakon centaršuta s desne strane, Pineda je bio tu i u posljednji trenutak blokirao udarac.

25' - Pineda (Meksiko) je promašio zicer pred golom Saudijske Arabije. Pucao je iz voleja u donji lijevi ugao, ali je Mohammed Al Owais bio spreman i odbranio mu.

17' - Acuna je šutirao nakon asistencije Messija, lopta ide preko gola.

13' - Dobra šansa za Saudijsku Arabiju! Kanno je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko gola.

10' - Nova šansa za Argentinu! Messi je bio s loptom, otišao je malo više u lijevu stranu i šutirao, ali je to odbranio Szczesny.

9' - Di Maria se okrenuo na nekih 25 metara od gola Poljske, šutirao je, ali pogodio saigrača Messija.

7' - Messi je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je to bila lagana lopta za Szczesnyja, golmana reprezentacije Poljske.

4' - Imala je Poljska šansu sada da dođe u vodstvo, ali odbrana Argentine blokira udarac s vrha kaznenog prostora.

3' - Vega je zaprijetio Saudijcima, ali mu je golman odbranio.

1' - Počele su utakmice!

19:58 - Sve je spremno za početak utakmica.

19:50 - Igrači uskoro izlaze na teren, slijede intoniranja himni, a nakon toga i početak utakmice.

Poznati su sastavi:

19:30 - Za Poljsku od prve minute igraju: Szczesny, Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski, Zielinski, Bielik, Krychowiak, Frankowski, Swiderski i Lewandowski.

Za Argentinu meč počinju: Martínez, Molina, Romero, Otamendi, Acuña, De Paul, Fernández, Di María, Messi, Mac Allister i Álvarez.
Saudijska Arabija meč počinje u sastavu: Al Owais, Al Tambakti, Al Amri, Al Bulayhi, Al Ghannam, Al Hassam, Kanno, Abdulhamid, Al Brikan, Al Shehri i Al Dawsari.
Meksiko igra u sastavu: Ochoa, Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo, Alvarez, Chavez, Lozano, Pineda, Vega i Martin.

19:30 - Sve četiri ekipe su u igri za prolazak dalje. Poljska ima četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko jedan bod.

U ovoj grupi je sve otvoreno, a Lionel Messi i njegovi saigrači u čak dva scenarija mogu pakovati kofere i zaključiti posljednje svjetsko prvenstvo za jednog od najboljih igrača svih vremena ispadanjem u grupnoj fazi takmičenja.

Šta se može desiti?

  • Poljska ide dalje pobjedom ili remijem s Argentinom

  • Argentina ide dalje pobjedom nad Poljskom. U slučaju remija moraju se nadati da Saudijska Arabija ne pobijedi Meksiko s velikom razlikom

  • Saudijska Arabija ide dalje pobjedom nad Meksikom. U slučaju remija, moraju se nadati ubjedljivoj pobjedi Argentine nad Poljskom

  • Meksiko ide dalje ukoliko pobijedi Saudijsku Arabiju, a Poljska pobijedi Argentinu

Tabela:

Standings provided by Sofascore

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmica trećeg kola grupe C Svjetskog prvenstva u Kataru između Poljske i Argentine te Saudijske Arabije i Meksika. Susreti se igraju s početkom u 20:00 sati.