Počasna ličnost Albanije
291

Dua Lipa dobila albansko državljanstvo, predsjednik Bajram Begaj poručio: Ona je naš ponos

I. S.
Foto: Facebook/bajrambegajal
Foto: Facebook/bajrambegajal
Pjevačica Dua Lipa dobila je albansko državljanstvo. Predsjednik Albanije Bajram Begaj je, između ostalog, poručio da je ona ponos ove države.

"Posebno mi je zadovoljstvo talentovanoj i svjetski poznatoj pjevačici uručiti dekret o albanskom državljanstvu! Uoči 110. godišnjice proglašenja nezavisnosti Albanije odajemo počast ne samo onim ličnostima koje su u prošlosti doprinijele i pomogle u stvaranju albanske države, već i svima onima koji svojim doprinosom u svim oblastima promovišu albanski nacionalni identitet i čine nas ponosnim u svakom trenutku", napisao je na svojoj Facebook stranici.

Dodao je da je umjetnica kao što je Dua Lipa bogatstvo za muzički svijet, a u isto vrijeme i ponos Albanije, Kosova i svih područja gdje se govori albanski jezik. Smatra da je ona simbol talenta i predanog rada.

Ova svjetski poznata pjevačica albanskog porijekla istaknula je kako je naročito sretna zato što je dobila državljanstvo.

"Hvala predsjedniče Begaj i gradonačelniče Erion Velijan na ovom priznanju - dobila sam albansko državljanstvo! Mnogo sam ponosna", navela je na Instagramu.