Prozvali je vulgarnom
36

Emily Ratajkowski o "najkontroverznijoj" haljini koju je nosila: Nisam znala šta će izazvati

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Emily Ratajkowski progovorila je o "najkontroverznijoj" haljini koju je ikada nosila i rekla da ostaje pri svojoj odluci da nosi haljinu.

Manekenka se osvrnula na modni izbor za 2016. tokom epizode YouTube serije "Fashion Flashback" Harper's Bazaara.

U videu objavljenom u petak, Ratajkowski se prisjetila reakcije s kojom se suočila nakon što je nosila haljinu Juliena Macdonalda na zabavi Harper's Bazaar's Icons u septembru 2016. Napomenula je da je jedan kritičar spominjao haljinu koja je imala duboki dekolte i bočne izreze kao "izrazito vulgarnu".

"Ovo je vjerojatno najkontroverznija haljina koju sam ikad nosila. Nisam imala pojma kakvu će to scenu izazvati", rekla je manekenka kad se na ekranu pojavila njena fotografija u haljini, "Neko je to nazvao 'izrazito vulgarnim' i to je izazvalo veliku kontroverzu na internetu."

Ratajkowski se potom prisjetila nekih dodatnih reakcija s kojima se suočila zbog modnog odabira, otkrivši da su neki od njenih agenata bili "ljuti" na nju zbog haljine jer su mislili da je "previše seksi".

Rekla je da nije shvatila da haljina tako izgleda jer je imala proziran dio, za koji je priznala da nije vidljiv na fotografijama.

Ratajkowski se prisjetila i kako je "drama" oko haljine eskalirala nakon što je ona izjavila da je osoba koja je haljinu nazvala vulgarnom "seksistom".

"Još uvijek mi se sviđa ta haljina, još uvijek mislim da izgledam sjajno", rekla je, prije nego što je primijetila da su je "u biti prozivali da želi pažnju". Međutim, naglasila je da i dalje stoji pri svom izboru.