Bivši as Uniteda
0

Legendarni Rus koji je žestoko prozvao Zmajeve nudi rješenje: Ne znam šta savez čeka

D. P.
Kančelskis zna ko bi igrao s Rusima (Foto: Twitter)
Kančelskis zna ko bi igrao s Rusima (Foto: Twitter)
Legendarni ruski nogometaš Andrej Kančelskis prozvao je Nogometni savez Rusije zbog toga što "ništa ne radi".
Kančelskis, koji je igrao i za Manchester United, dospio je u centar pažnje u našoj zemlji nakon što je u septembru žestoko prozvao nogometaše Bosne i Hercegovine.

U tim trenucima reprezentativci BiH izrazili su nezadovoljstvo zbog zakazane utakmice protiv Rusije, nakon čega ih je prozvao Kančelskis.

"Ne moraju ni dolaziti, a Rusija se ne treba ponižavati pred njima. Imaju svojih problema i 'svoje mišljenje'. Ne žele igrati s nama? I ne trebaju. Ružno je i strašno kako se ponašaju zbog politike. Ukoliko nas se plaše onda nema potrebe da igramo s njima", rekao je u septembru Kančelskis za RB Sport.

Sada je ovaj legendarni ruski nogometaš ponudio rješenje za Nogometni savez Rusije. Tvrdi da je potrebno što više prijateljskih utakmica, a zna i ko bi igrao protiv Rusije dok se ova zemlja suočava sa sankcijama UEFA-e i FIFA-e.

"S kim će Rusija igrati? To morate pitati Nogometni savez Rusije. U savezu bi trebali rješavati ovaj problem, a ne samo sjediti u stolicama. Moramo tražiti kandidate, napraviti spisak, pregovarati s onima koji bi igrali protiv nas. Postoji neko ko bi igrao. Zemlje iz Južne amerike bi igrale s nama bez ikakvih problema", rekao je Kančelskis za Čempionat i tako ponudio rješenje.

Podsjetimo, reprezentacija Rusije je prvi prijateljski meč s nekom od evropskih selekcija zakazala protiv BiH. Ipak, susret je pod velikim pitanjem, a sve bi trebalo biti poznato nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH 31. oktobra.