Potpredsjednik RS-a
274

Duraković: Posao ne čeka, dolazim otvorenog srca i pružene ruke u Banju Luku

S. Š. U.
Ćamil Duraković, novi potpredsjednik Republike Srpske (Foto: F. K./Klix.ba)
Ćamil Duraković, novi potpredsjednik Republike Srpske (Foto: F. K./Klix.ba)
Centralna izborna komisija BiH utvrdila je danas nakon procesa kontrolnog brojanja glasova da je Ćamil Duraković novi potpredsjednik Republike Srpske iz reda Bošnjaka.

Duraković se nakon potvrde CIK-a obratio javnosti ističući kako je počašćen povjerenjem i glasovima građana.

"Nema bolje prilike od ove da se iskreno i od srca zahvalim svima vama koji ste, u politici za koju se zalažem i u meni osobno, prepoznali dobro za sve ljude ove zemlje. Vama koji ste našli razlog da mi vjerujete na riječ da ću čuvati i da neću iznevjeriti vrijednosti i ideje koje zastupam. Vama koji ste razumjeli razloge moga bavljenja politikom i podržali moju nezavisnu kandidaturu poklonivši mi svoje povjerenje i glas za ovu funkciju", istakao je.

Zahvalio se svojoj majci Remziji i braći Mušanu i Ferhatu te brojnim prijateljima i onima koji su mu u proteklome periodu pružili podršku.

"Naredne četiri godine ću, i dalje uz vašu podršku i pomoć, učiniti sve što bude u mojoj moći da napravimo važne iskorake u Banjoj Luci, a prije svega da kršenja ljudskih prava i poziciju bošnjačke, hrvatske i drugih 'nevećinskih' zajednica u ovom bh. entitetu stavimo u fokus razgovora, ne samo u politici nego i bh. društvu. Radiću to vodeći se programom 'Duraković22' koji sam predstavio u kampanji, sa posebnim fokusom na 11 programskih inicijativa na kojima ću insistirati i u tome istrajati do kraja", poručio je Duraković.

Naglasio je kako su kampanja i izbori prošli te je pozvao predstavnike dva velika politička bloka, Senada Bratića i Jusufa Arifagića, ali i sve ostale predstavnike političkih subjekata kojima je interes borba za prava manjina, povratnika i svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a naročito entiteta Republika Srpska, da daju svoj doprinos boljitku i napretku.

"Mnogo je posla pred nama. Neću biti onaj koji će stvarati i izazivati sukobe. Srednjim putem ću gaziti, samo sa jednim ciljem - da ljudima koji žive ovdje - bude bolje i konačno, dobro te, da za četiri godine od danas Bosna i Hercegovina bude koliko-toliko bolja, naprednija i sa doglednom i izvjesnijom perspektivom nego što je to sada. Posao ne čeka. Dolazim otvorenog srca i pružene ruke u Banju Luku", poručio je Duraković.