Vječiti derbi
88

Sarajevo spremno za Željezničar: Analizirali smo sve segmente, ne mogu nas iznenaditi

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski i nogometaš ovog kluba Mersudin Ahmetović obratili su se na današnjoj konferenciji za medije te su najavili sutrašnji gradski derbi sa Željezničarom u okviru 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Trener Vasoski naglasio je kako je derbi između Sarajeva i Željezničara najveća utakmica u državi te da zahtijeva posebnu pripremu.

"Imamo motive, naročito nakon poraza u posljednjem derbiju, tako da mislim da smo spremni psihički i fizički da odigramo dobru utakmicu. Naučili smo od zadnjeg poraza. Bit će tu borbe, adrenalina, ali moramo naći nogometni momenat i da iskoristimo svaku grešku koju nam Želju pruži. Nekad utakmicu kao što je ova rješavaju detalji i greške i trudit ćemo se da ih svedemo na minimum. Probat ćemo odigrati atraktivno, da navijači budu zadovoljni i da pobijedimo", rekao je Vasoski.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Također, naglasio je kako postoji velika šansa da Mersudin Ahmetović sutra započne susret protiv gradskog rivala.

"Velike su šanse za to jer najbolje poznaje šta je derbi i način igranja. Treba nam neki lider koji zna utakmice. Što se tiče Avramovskog, nažalost nećemo ga imati sutra. Nadamo se da ćemo ga oporaviti do finala Kupa BiH gdje nam je potreban. Možda smo u prvu utakmicu ušli s nekim strahom. Primili smo gol iz prekida, dobili crveni i to nas je poljuljalo. Sada moramo biti fokusiramo 200 posto na naš zadatak i da ne ponovimo greške koje smo pravili", jasan je trener Sarajeva.

Na kraju obraćanja, Vasoski je rekao kako su u klubu analizirali svaki aspekt igre Željezničara i da ih ništa ne može iznenaditi.

"Zadnje dvije utakmice igrali su defanzivnije nego što znaju. Pripremamo se za svaki segment igre i bit ćemo spremni. Neće nas iznenaditi", poručio je.

Prisutnima se obratio i napadač Mersudin Ahmetović kojem će ovo biti ujedno 16 derbi koji igra.

"Mislim da će biti druga utakmica nego na Grbavici. Derbi kao derbi. Kvalitet ne mora biti presudan. Spremali smo se i izaći ćemo kao jedan i dati maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat", rekao je Ahmetović.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Na kraju, naglasio je kako Sarajevo u sutrašnjem derbiju mora odgovoriti na isti način te da će to donijeti i rezultat.

"Prošlo je dosta vremena. Željezničar nas je prvu utakmicu iznenadio i izašli su agresivno. Međutim, analizirali smo i pripremali smo se i moramo odgovoriti na isti način", zaključio je Ahmetović.

Podsjetimo, najveća utakmica bh. nogometa između Sarajeva i Željezničara igra se sutra od 20:00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a glavni sudija bit će Admir Musić koji dolazi upravo iz glavnog grada BiH. Ovo će Musiću ujedno biti prvi put da sudi sarajevski derbi.