Premijer liga BiH
23

Derbi Sarajeva i Željezničara sudit će "debitant", Kaljanac na centru u Mostaru

N. K.
Admir Musić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Admir Musić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U predstojećem 30. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuju nas čak tri gradska derbija, a Nogometni savez BiH je danas odabrao službena lica za svih šest utakmica.

Najveća utakmica bh. nogometa između Sarajeva i Željezničara igra se već sutra od 20:00 sati, a glavni sudija bit će Admir Musić koji dolazi upravo iz glavnog grada BiH. Ovo će Musiću ujedno biti prvi put da sudi sarajevski derbi.

Asistirat će mu Amir Kadić i Emir Zahiragić, dok će četvrti sudija biti Irfan Peljto. Svi su iz Sarajeva, odakle je i posmatrač suđenja Ermin Halilagić, dok će delegat biti Jasmin Memišević.

Još jedan sarajevski sudija Haris Kaljanac sudit će gradski derbi u ovom kolu, i to onaj između Zrinjskog i Veleža koji se također igra sutra u 20:00 sati.

U Savezu su izgleda odlučili aposlutno povjerenje dati sarajevskim sudijama pa će i gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode suditi sudija iz glavnog bh. grada - Adis Mulahasanović.

Frano Jelić iz Širokog Brijga će biti na centru u Bijeljini na duelu Radnika i Leotara, a duel Rudara i Posušja će suditi Dragan Petrović iz Banja Luke. Preostali duel između Borca i Širokog Brijega sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.