MUP KS
143

Zbog ubistva u Sarajevu uhapšeni Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović

G. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Dvojica muškaraca koja su uhapšena zbog jučerašnjeg ubistva u Sarajevu, koje su pokušali prikriti podmetanjem požara, su Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović, saznaje Klix.ba.
Podsjetimo, sarajevska policija rasvijetila je slučaj ugljenisanog tijela koje je jučer pronađeno u Odobašinoj ulici na području Općine Centar u Sarajevu.

"Izvršenim uviđajem kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na mjestu požara u ulici Odobašina, gdje je u devastiranoj i zapaljenoj kući pronađen ugljenisan nepoznat leš muške osobe, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti – ubistvu", rekao je Mirza Hadžiabdić iz Ureda policijskog komesara KS.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela.

"Daljim radom, poduzimajući niz službenih mjera i radnji od strane policije Kantona Sarajevo identifikovane su, pronađene i lišene slobode dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom ubistva", naveo je Hadžiabdić.

Policijski službenici nad istim provode kriminalističku obradu u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon koje će biti poznato više detalja u vezi sa ovim krivičnim djelom.