Svijet nogometa
6

Svjetski mediji: Raiola je preminuo! Raiolin prvi saradnik: Bori se za život

K. H.
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Brojni svjetski mediji prenijeli su informaciju da je nogometni menadžer Mino Raiola preminuo. Međutim, nedugo nakon toga pojavila se informacija da je ipak živ.
Raiolina desna ruka Jose Fortes Rodriguez izjavio je kako informacije o smrti Raiole nisu tačne, a demant je dao i Dr. Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele u Milanu.

"Njegovo stanje je jako loše, ali nije preminuo", kratko je saopštio Rodriguez.

"Iznerviran sam pozivima od takozvanih novinara koji špekulišu o životu čovjeka koji se bori da preživi", saopštio je doktor Zangrillo.

Podsjetimo, brojni relevantni i ugledni svjetski mediji objavili su vijest da je slavni menadžer preminuo. Pojedini su čak krenuli objavljivati i analize njegove karijere. Međutim, ubrzo je stigao demanti.

Nakon svega, na zvaničnom Twitter profilu Raiole objavljena je poruka.

"Trenutni zdravstvenih status za one koji se pitaju: Ljudi me drugi put u četiri mjeseca ubijaju. Čini se da sam sposoban za uskrsnuće", napisano je na službenom profilu.

Raiola je menadžer Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Erlinga Haalanda, a također radi i sa Henrikom Mkhitaryanom, Marcom Verrattijem, Gianluigijem Donnarummom, Matthijasom de Ligtom i Marijom Balotellijem.

Italijanska novinska agencija Ansa piše da je Raiola u izuzetno teškom stanju i da je situacija kritična.