Šok u svijetu sporta
13

Objavljena vijest da je preminuo Mino Raiola, najpoznatiji nogometni menadžer

K. H.
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Mino Raiola (Foto: EPA-EFE)
Danas su brojni svjetski mediji objavili informaciju da je italijanski nogometni menadžer Mino Raiola iznenada je preminuo u 54. godini. No, vijest je naknadno demantovana.
Raiola je, između ostalih menadžer Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Erlinga Haalanda i mnogih drugih poznatih igrača.

Rođen je 4. novembra 1967. godine u Italiji, a posljednjih godina još je radio sa Henrikom Mkhitaryanom, Marcom Verrattijem, Gianluigijem Donnarummom, Matthijasom de Ligtom i Marijom Balotellijem.

Poznat je kao menadžer koji uvijek traži velike plate i uslove za svoje igrače, često znatno više nego što realno zaslužuju, a također je uvijek tražio i veliku proviziju od klubova na konto svog rada i utjecaja koji ima na igrače.

Raiola već duže vrijeme ima probleme s plućnom bolešću. Sredinom januara su se pojavile informacije da se Raiola nalazi u bolnici u Milanu gdje je hitno operisan i gdje su mu se borili za život, no više informacija od toga nije bilo poznato.

Nakon toga su došle i nove informacije kako se Raiola oporavlja i kako je sve prošlo bez problema.

Inače, veći dio svog djetinjstva je proveo u Nizozemskoj, a u svijetu nogometa je svoje ime izgradio na transferima Dennisa Bergkampa i Pavela Nedveda, nakon čega je postao jedan od sinonima za najveće transfere.

Napomena: Ova vijest je ubrzo demantovana, a više možete pročitati na linku ovdje.