Liga prvaka
2

Tok utakmice: Liverpool - Villarreal 2:0

N. K.
Foto: A. L. (Klix.ba)
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola i Villarreala večeras od 21:00 sat na Anfieldu igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka, a tekstualni prijenos susreta možete uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+2' - Gotova je utakmica! Liverpool je ostvario sigurnu pobjedu i tako zakoračio u finale Lige prvaka!

90' - Sudija je utakmicu produžio samo dvije utakmice.

86' - Posljednji potez Emeryja. Uveo je Alcacera umjesto Danjume, ali premalo je vremena da se nešto promijeni na terenu.

81' - Primirila se igra i Liverpool mirno privodi meč kraju. Klopp je izvršio još dvije izmjene, izašli su Alexander-Arnold i Diaz, a ušli Gomez i Origi.

73' - Serija izmjena na obje strane. Kod Liverpoola su izašli Henderson i Mane, a ušli Keita i Diogo Jota. Kod Villarreala trostruka izmjena. Izašli su Parejo, Estupinan i Chukwueze, a ušli su Aurier, Trigueros i Dia.

68' - Redaju se šanse Liverpoola. a sada je veliku priliku imao ponovo Diaz. Ipak, golman Villarreala je vrhom prstiju odbio loptu u korner.

64' - Novi poništen gol za Liverpool. Ovaj put je Robertson bio u ofsajdu prije nego što je zatresao mrežu gostiju.

62' - Igrači Villarreala su nervozni, a sada je Lo Celso dobio žuti karton.

57' - Biti će izmjena u Villarrealu. Ušao je Pedraza i zamijenio Coquelina.

56' - GOOOOOL! KAKAV ŠOK ZA VILLARREAL! MANE JE UDVOSTRUČIO VODSTVO!

Salah je gurnuo loptu u kazneni prostor, Mane je bio u liniju i poslao loptu ispod Rullija u mrežu Villarreala. Šok za goste koji ne znaju šta ih je snašlo u drugom poluvremenu.

53' - GOOOOOL! LIVERPOOL VODI 1:0 AUTOGOLOM ESTUPINANA!

Henderson je ubacio s desne strane, a Estupinan je zakačio loptu i od njegove se noge odbila preko Rullija u mrežu Villarreala. Zasluženo vodstvo Liverpoola.

50' - Liverpoolu je poništen pogodak. Van Dijk je spustio loptu Fabinhu, ali je bio u ofsajdu.

47' - Žuti karton za Villarreal. Estupinan je žestoko startao i Marciniak je bez oklijevanja izvadio karton.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Iako je Liverpool imao veliki broj ozbiljnih prilika, Villarreal je izdržao i nakon 45 minuta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

42' - Najbolja prilika za Liverpool u prvom poluvremenu. Thiago je silovito šutirao, ali je pogodio okvir gola. Bio bi ovo spektakularan gol da je Thiago imao više sreće.

35' - Nova velika prilika za Liverpool. Alexander-Arnold je centrirao iz prve, lopta je išla ka Salahu u šesnaestercu, ali Egipćanin je neprecizan. Redsi su puno bolji u finišu prvog poluvremena.

32' - Marciniak je izvadio žuti karton, a dobio ga je Van Dijk zbog žestokog starta.

31' - Nova gužva pred golom Villarreala i imamo najbolju priliku u dosadašnjem dijelu utakmice. Diaz je testirao reflekse golmana, ali je golman gostiju to uspio savladati.

27' - Dobro su kombinovali Mane i Salah. Egipćanin je uspio šutirati lijevom nogom, ali je lopta otišla za malo iznad prečke.

20' - Primirio se Liverpool nakon nekoliko dobrih prilika. Henderson je imao jedan pokušaj iskosa s desne strane, ali je bio za malo neprecizan.

14' - Diaz je pucao s 20-ak metara, ali direktno u golmana Rullija koji je lako uhvatio loptu.

12' - Imamo u prvu priliku na meču. Salah je centrirao, ali Mane je bio malo brži od lopte pa je nije uspio lijepo zahvatiti i ona je otišla pored gola.

10' - U dvije minute vidjeli smo i prve dvije prijetnje. Prva je nastala nakon kornera Liverpoola, a druga kada se u malom ofsajdu našao igrač Villarreala pa nije bilo opasnosti za odbranu domaćih.

5' - Liverpool je krenuo s visokim presingom na otvaranju utakmice. Pokušavaju s dubinskim loptama, ali za sada neuspješno.

1' - Počela je utakmica na Anfieldu!

20:55 - Večerašnju utakmicu sudi Szymon Marciniak iz Poljske. Igrači izlaze na teren i sve je spremno za još jednu veliku bitku za finale Lige prvaka.

20:50 - Liverpool i Villarreal su prije šest godina igrali dvomeč polufinala Evropske lige i tada je uspješniji bio Liverpool. Španski tim je prvo slavio na domaćem terenu 1:0, ali su se Redsi revanširali trijumfom 3:0 na Anfieldu te su se plasirali u finale EL.

20:45 - Villarreal je krajem prošlog i početkom ovog mjeseca bio u maloj krizi u prvenstvu, ali je ona zaboravljena nakon senzacionalnog izbacivanja Bayerna iz Lige prvaka. To je ekipi dalo samopouzdanja pa su u posljednje dvije utakmice španskog prvenstva ostvarili dvije pobjede.

20:40 - Liverpool se nalazi u odličnoj formi u posljednje vrijeme i rijetke su utakmice u kojima nisu ostvarili pobjedu. Jedna od njih je bila u revanšu četvrtfinala Lige prvaka protiv Benfice (3:3) i to nakon što su Redsi u prvoj utakmici slavili s 3:1. U međuvremenu, u Engleskoj se bore sa Cityjem za titulu prvaka.

20:35 - Stigli su nam i sastavi za večerašnji okršaj u Engleskoj. Jurgen Klopp je izveo očekivano najjači sastav u formaciji 4-3-3. S druge strane, Unai Emery će igrati u formaciji 4-4-2 s isturenim Danjumom i Lo Celsom u napadu.

Liverpool: Alisson - Robertson, Van Dijk, Konate, Alexander-Arnold - Thiago , Fabinho, Henderson - Diaz, Mane, Salah.

Villarreal: Rulli - Estupinan, Torres, Albiol, Foyth - Coquelin, Capoue, Parejo, Chukwueze - Danjuma, Lo Celso.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba dobro došli na tekstualni prijenos prve utakmice polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Villarreala. Susret se igra na Anfieldu s početkom u 21:00 sat.