Ne trebaju mu pohvale
5

Simeone poručio Guardioli: Oni koji imaju dobar vokabular su veoma inteligentni, hvale vas s prezirom

K. H.
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone kaže da je izuzetno ponosan na svoje igrače uprkos ispadanju iz Lige prvaka od Manchester Cityja, a na novonastale pohvale na račun igre njegovog tima nije imao poseban komentar i rekao je da to rade s prezirom prema njegovom timu.
"Možemo biti ponosni kako smo igrali i borili se protiv odličnog tima. Naravno da boli kada ste eliminisani iz takmičenja, ali volim da vidim kada se ekipa bori i daje sve od sebe. Čestitamo rivalu na prolazu, ali smo mi odigrali odličnu utakmicu", rekao je Diego Simeone.

Atletico Madrid je, nakon svih kritika, dobio pohvalu za prikazanu igru, no Simeone to nije želio shvatiti na taj način.

"Ne moram davati mišljenje da li neko govori dobro ili ne. Oni koji imaju dobar vokabular su veoma inteligentni i s prezirom vas hvale. Ali, mi koji možda ne znamo toliko riječi nismo toliko glupi", rekao je Simeone.

Konferenciju za medije Simeone je prekinuo sam nakon što mu je postavljeno pitanje o Real Madridu. Tamošnji novinari su ga pitali da li može dati bilo kakav savjet Realu kako igrati protiv Cityja, na što je on rekao da to "nikad ne bi napravio".

Nakon toga je ustao i otišao s konferencije za medije. Podsjećamo, Manchester City je slavio rezultatom 1:0 u prvom meču, dok je u uzvratu nakon 103 minute igre rezultat bio 0:0.