Prebačen na intenzivnu
41

Bivši nogometaš Reala u kritičnom stanju nakon stravične saobraćajne nesreće

D. P.
Rincon je igrao više od dvije godine za Real (Foto: Twitter)
Rincon je igrao više od dvije godine za Real (Foto: Twitter)
Tragične vijesti stigle su iz Kolumbije gdje je stravičnu saobraćajnu nesreću doživio proslavljeni reprezentativac te zemlje Freddy Rincon.

Mediji izvještavaju da je doživio tešku saobraćajnu nesreću u Caliju te da se doktori bore za njegov život.

Rincon (55) jedna je od najvećih legendi kolumbijskog nogometa, a od 1995. do 1997. godine igrao je za Real Madrid.

Saobraćajna nesreća se danas dogodila u Caliju u blizini stadiona Pascual Guerreo. Njegov automobil se sudario s autobusom u 5 sati ujutro.

Putnici iz oba vozila prebačeni su u bolnicu u Caliju gdje je Rincon smješten na intenzivnu njegu i kolumbijski mediji njegovo stanje opisali su kao kritično.

"Zdravstveno stanje Freddyja Rincona je ozbiljno i kritično. Imao je tešku kranioencefaličnu traumu i potrebna mu je hitna operacija. Nakon toga će biti zadržan na jedinici intenzivne njege", izjavio je glavni doktor bolnice Imbanaco Laureano Quintero.

Proslavljeni kolumbijski reprezentativac, koji je za nacionalni tim odigrao 84 utakmice, postao je prvi igrač ikada iz ove zemlje koji je zaigrao za slavni Real Madrid. U Realu je odigrao 21 utakmicu, a igrao je još za Napoli, Palmeiras, Corinthians, Santos, Cruzeiro, Americu de Cali, Santa Fe i matični Atletico iz Buenaventure, svog rodnog grada.