Neugodna situacija
18

Kroos nakon debakla u El Clasicu boravio 90 minuta u prostoriji s igračima Barcelone

N. K.
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Njemački veznjak Toni Kroos ispričao je zanimljivu anegdotu koja se desila nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na El Clasicu u kojem je Barcelona razbila Real u gostima rezultatom 4:0.
Naime, Kroos je morao na doping kontrolu koja se odužila sat i po čekanja u prostoriji s dva nogometaša Barcelone - Piqueom i Jordi Albom.

"Ta scena je zaokružila noć. Sjediti sat i po u sobi za doping kontrolu. Pique i Jordi Alba su bili tamo. Vinicius i ja smo bili gubitnici, bio sam veoma sretan kad sam napustio tu prostoriju", kazao je Kroos prilikom gostovanja u podcastu Simply Mal Luppen.

Podsjetimo, Realov trener Carlo Ancelotti ostavio je Kroosa u svlačionici nakon prvog poluvremena, a u igru je uveo Eduarda Camavingu.

"Imao sam ranu i morali su to zašiti s tri, četiri šava. Pratio sam utakmicu iz svlačionice, a onda sam vidio golove za 3:0 i 4:0, to je bilo užasno", dodao je Kroos.

Nijemac je poručio da se cijela ekipa mora fokusirati za završnicu sezone u La Ligi i Ligi prvaka.

"Moramo podići glave. Svi bi potpisali prvo mjesto prije početka sezone. U svakom slučaju, sezona je bila veoma dobra do sada. Ostvarili smo sve što smo htjeli, dobro radimo", istakao je veznjak.