Najteža utakmica sezone
418

Džeko objasnio ljutitu proslavu gola i zagrljaj s Inzaghijem: Ne žalim ni za čim

H. H.
Slavlje Džeke nakon gola protiv Venezije (Foto: FC Inter)
Slavlje Džeke nakon gola protiv Venezije (Foto: FC Inter)
Edin Džeko je golom u 90. minuti protiv Venezije donio veliku pobjedu Interu, a sudeći po njegovoj reakciji pogodak je došao u pravo vrijeme.
Dijamant je postigao samo jedan gol u prethodnih 12 utakmica, ali pogodio je kada je najviše trebalo, u najtežem meču dosadašnjeg dijela sezone.

"Nema lakih utakmica. Ponovo smo to vidjeli danas, ali igrali smo nakon dva meča od 120 minuta i teškog meča u Bergamu", kazao je Džeko, koji se osvrnuo na burnu proslavu gola, u kojoj je djelovao ljutito jer već dugo nije zatresao mrežu.

"Nisam bio ljut, ali kada postigneš gol u posljednjem trenutku moraš tako da reaguješ, kao da je posljednji. Sigurno su mi nedostajali golovi, ali najvažnije je da ekipa pobijeđuje i zbog toga ne žalim ni za čim. Divno je postići gol u posljednjoj minuti", kazao je Dijamant koji je na kraju završio u zagrljaju trenera Inzaghija.

"Trener se razumije u nogomet i zna da mogu riješiti utakmicu čak i u posljednjem trenutku. Ponekad mi napadači ne igramo dobre utakmice, kao što je ova današnja koja je bila teška, jer su se branili sa svih 11 igrača i nije bilo puno prilika, ali čak i tad možemo postići gol kao danas", izjavio je Džeko za DAZN nakon utakmice.

Džeki je to bio prvi pogodak u 2022. godini kojim je prekinuo golgeterski post koji traje od 4. decembra prošle godine kada je bio strijelac u duelu protiv Rome.

To mu je ujedno bio deveti pogodak u prvenstvu, te 12. u svim takmičenjima za Inter ove sezone.