U imigracionom odjelu
65

Đoković završio višesatno ispitivanje, od jednog čovjeka zavisi da li će ući u Australiju

D. P.
Đoković je zadržan na aerodromu (Foto: Twitter)
Đoković je zadržan na aerodromu (Foto: Twitter)
Srbijanski teniser Novak Đoković završio je višesatno ispitivanje u imigracionom odjeljenju i situacija zavisi trenutno od ministra Alexa Hawkea.

Đoković je jučer potvrdio da će učestvovati na Australian Openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije, ali ga je prava drama dočekala na aerodromu u Melbourneu gdje mu nisu dozvolili ulazak.

Procijenjeno je da Đokovićev tim nije predao validan zathjev za vizu, a onda mu je i zatražen ispravan razlog za medicinsko izuzeće koje je dobio.

Protekle sate srbijanski teniser proveo je na ispitivanju u imigracionom odjeljenju. Prema tvrdnjama The Ageovog novinara Paula Sakkala, ispitivanje Đokovića trajalo je do 01:15 po lokalnom vremenu.

Navodno, ostala su i dalje neriješena pitanja oko Đokovićevog puštanja u državu. Sumnja se da je razlog za medicinsko izuzeće navodna infekcija koronavirusom u proteklih šest mjeseci, ali nije potvrđeno da li je to dovoljno opravdanje.

Sudbina Đokovića leži i u rukama Alexa Hawkea, ministra za imigraciona pitanja Australije. Mediji u ovoj zemlji navode da je riječ migranta jača od države Viktorije, koja je odbila dozvoliti ulaz u Melbourne.