Novi izazovi
85

Sanela Jenkins učestvovat će u američkom realityju "Real Housewives of Beverly Hills"

N. C.
Sanela Jenkins (Foto: Instagram)
Sanela Jenkins (Foto: Instagram)
Sanela Diana Jenkins, bh. poduzetnica i filantropkinja, pridružit će se ekipi američke reality emisije "Real Housewives of Beverly Hills".

Naime, Sanela će učestvovati u 12. sezoni RHOBH-a, čije je snimanje već počelo. Ona je uočena pored Dorit Kemsley, Kyle Richards, Lise Rinne, Erike Jayne i Garcelle Beauvais, koje su bile na večeri u hotelu Andaz u West Hollywoodu, California

"Real Housewives of Beverly Hills" je američka reality televizijska serija koja je premijerno prikazana 14. oktobra 2010. na televiziji Bravo. Serijal je emitiran u jedanaest sezona i fokusira se na lične i profesionalne živote žena koje žive na Beverly Hillsu u Californiji.

Sanela živi u Los Angelesu, ali ljeta često provodi na hrvatskom i bh. primorju. Ona je za vrijeme rata napustila BiH te je neko vrijeme provela u Hrvatskoj, nakon čega se uputila za Veliku Britaniju.

Za ovu 48-godišnju Sarajku vjeruje se da je jedna od najbogatijih Bosanki. Veoma je posvećena humanitarnom radu.

Trenutno je u vezi s Asherom Monroeom, koji za sebe kaže da je prije svega umjetnik, bavi se muzikom, a nekada je gluma bila njegova najveća strast.

Sanela nije zaboravila ni svoje rodno Sarajevo koje često posjećuje. Godine 2014. u Sarajevu je proslavila 16. rođendan sina Innisa. Goste je tom prilikom zabavljao Chris Brown.