Drama još traje
0

Muškarac koji u Doboju prijeti bombom je bivši policajac, Hitna služba evakuisana

E. M.
Foto: Dobojski.info
Foto: Dobojski.info
Drama u Doboju još uvijek traje. Muškarac koji je sanitetom dovezen ispred zgrade Doma zdravlja još uvijek prijeti da će aktivirati bombu, a iz Doma zdravlja su kazali da su svi uposlenici sigurni i da se redovni zadaci obavljaju na alternativnoj lokaciji.

Iz Doma zdravlja Doboj su kazali da je tokom večernjih sati, prilikom intervencije na terenu po pozivu pripadnika Policijske uprave Doboj i pružajući medicinsku pomoć i transport pacijenta u prostorije Službe hitne pomoći došlo do ugrožavanja života uposlenika zbog čega je informisan Centar javne bezbjednosti Doboj.

Naime, muškarac koji je sanitetom dovezen ispred Doma zdravlja po dolasku ispred zgrade zaprijetio je da će aktivirati ručnu bombu te se još uvijek nalazi u sanitetskom vozilu. Svi uposlenici Hitne pomoći su evakuisani i poslove obavljaju na alternativnoj lokaciji pod posebnim uvjetima kako bi pružili adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima.

Kako Klix.ba saznaje radi se o bivšem policijskom službeniku, a policija je evakuisala i osigurala šire područje do okončanja krize. Pregovarački timovi već neko vrijeme razgovaraju s muškarcem kako bi ga odgovorili od ovog čina, ali još je situacija na terenu nepromijenjena.