Žrijeb u Nizozemskoj
19

Futsaleri BiH saznali rivale u grupi za historijski nastup na Evropskom prvenstvu

D. P.
BiH debituje na evropskim prvenstvima (Foto: NS BiH)
BiH debituje na evropskim prvenstvima (Foto: NS BiH)
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je rivale u grupi protiv kojih će igrati u historijskom, prvom nastupu na Evropskom prvenstvu. Žrijeb je bh. futsalere spojio sa selekcijama Gruzije, Azerbejdžana i Španije.

Izvrsni bh. reprezentativci su odigrali sjajne kvalifikacije i direktno su se plasirali na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Nizozemskoj. U grupi protiv Srbije, Rumunije i Sjeverne Makedonije zauzeli smo prvo mjesto.

Žrijeb je održan danas u prostorijama Nogometnog saveza Nizozemske u Zeistu, a uoči izvlačenja parova još uvijek nije odigran meč play-offa između Srbije i Bjelorusije kada ćemo saznati i posljednjeg učesnika kontinentalnog takmičenja.

Voljom žrijeba odlučeno je da BiH igra protiv Gruzije, Azerbejdžana i Španije.

Evropsko prvenstvo se održava svake četiri godine i učestvuje 16 najboljih selekcija na kontinentu. Nizozemska će najbolje ugostiti od 19. januara do 6. februara naredne godine kada će učestvovati i BiH.

Takmičenje će biti održano u dvije dvorane, Ziggo Domeu u Amsterdamu i Martini Plazi u Groningenu. Titulu brani selekcija Portugala.

Osim Bosne i Hercegovine, na predstojećem Euru debituju Finska, Gruzija i Slovačka.

Grupa A: Nizozemska, Ukrajina, pobjednik play-offa i Portugal.

Grupa B: Finska, Slovenija, Italija i Kazahstan.

Grupa C: Slovačka, Poljska, Hrvatska i Rusija.

Grupa D: Gruzija, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan i Španija.