Nakon utakmice
237

Petev uz osmijeh odgovorio na optužbe Begovića: Bilo bi me sramota da obratim pažnju

H. H.
Reakcija Peteva nakon pitanja koje je dobio (Foto: Screenshot)
Reakcija Peteva nakon pitanja koje je dobio (Foto: Screenshot)
Nakon susreta sa Kuvajtom održana je konferencija za medije na kojoj je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev kratko prokomentarisao izjavu Asmira Begovića, koji je čelnike NS BiH, uključujući i bugarskog stručnjaka, okarakterisao kao nogometne mešetare koji angažmanom u nacionalnom timu pune vlasite džepove.
Begović je naveo predsjednika Nogometnog saveza BiH Vicu Zeljkovića, selektora Zmajeva Ivayla Peteva te bivšeg reprezentativca Zvjezdana Misimovića kao glavne krivce za nezainteresovanost bh. navijača za meč protiv Kuvajta.

"Predvođeni kriminalcima: Vico, Miske, Petev, grupa menadžera... Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam...", napisao je nekadašnji golman Zmajeva.

Očekivano, novinare je poslije utakmice zanimala reakcija Peteva koji u tom trenutku nije bio upoznat sa svim detaljima, ali je kratko poručio:


"To ne znam i bilo bi me sramota da obratim pažnju na to", kazao je uz osmijeh Petev.

Podsjetimo, naša reprezentacija već u utorak igra kvalifikacioni meč sa Kazahstanom na Bilinom polju i tražit će važne bodove u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi.