Dolazi u BiH
373

Tanov "genije za strategiju": Sarajevo postaje sestrinski klub sa Cardiffom i Kortrijkom

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Malezijac Jalil Rasheed doći će sa Vincentom Tanom u FK Sarajevo, a u objavi na Twitteru ovaj "genija za strategiju" napisao je da će Bordo klub postati sestrinski s Cardiff Cityjem i belgijskim Kortrijkom.
Rasheed se oglasio na društvenoj mreži Twitter nakon što je danas postalo i zvanično da se Vincent Tan vratio u klub.

"Hvala klubu, posebno direktorici Sabrini Buljubašić, predsjedniku Kasumu i uposlenicima koji rade u pozadini. Zadovoljan sam što imamo Sabrinu koja upravlja klubom, u sportu u kojem je jako malo žena uključeno u upravljačke strukture. Hvala i Long Cuong Group i Nguyenu Hoaiu Namu koji su bili vlasnici u protekle dvije godine, a u kojima je Sarajevo postalo šampion i ostvario najdruži niz bez poraza u historiji bh. nogometa",, napisao je Rasheed na Twitteru i nastavio:

"Hvala i navijačima koji su bili strpljivi tokom ovog perioda. Bilo je neophodno malo vremena, ali smo sada došli. Sarajevo će postati sestrinski klub Cardiff Cityju i KV Kortrijk, a ja sam oduševljen jer ću raditi s Ismirom Mirvićem s kojima sam izgradio odličan odnos. Unaprijed se radujem što ću posjetiti BiH."

Podsjetimo, Tan je krajem 2013. godine postao većinski vlasnik FK Sarajevo, a njega je u toj ulozi početkom 2019. godine naslijedio Nam.

No, vijetnamski biznismen je digao ruke od Bordo tima, te je klub vratio u ruke Malezijcu koji je novog poslovnog partnera pronašao u američkom biznismenu bh. korijena.