Pojedinačni sastanci
469

Erdogan stigao u Predsjedništvo BiH, Dodik nije došao na svečani doček

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dočekan je ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine uz sve vojne počasti.
Dočekao ga je predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a nakon što su prošetali crvenim tepihom, napravili su zajedničku fotografiju. Prije nego što su ušli u zgradu Predsjedništva intonirane su i himne Turske i Bosne i Hercegovine.

Erdogana je nakon intoniranja himne pozdravio i Šefik Džaferović, međutim ispred zgrade Predsjedništva nije bilo Milorada Dodika.

Održava se i sastanak članova Predsjedništva sa turskim predsjednikom na kojem će prisustvovati i Dodik, a nakon čega je zakazan sastanak zvaničnih delegacija BiH i Turske te večera.

Foto: Predsjedništvo BiH
Foto: Predsjedništvo BiH

Erdogan je u Sarajevo stigao jutros, a odmah po dolasku je otišao na mezarje Alije Izetbegovića na Kovačima prilikom čega je odao počast prvom predsjedniku RBiH.

Prije džuma-namaza i svečanog otvaranja obnovljene Baščaršijske džamije, Erdogan je uz pratnju reisa Huseina Kavazovića i člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda Šefikom Džaferovićem prošetao starim dijelom grada, a građani koji su se zatekli, oduševljeno su ga pozdravljali.

Nakon ovih službenih događaja, Erdogan je bio i jedan od svjedoka na šerijatskom vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira Izetbegovića koje je održano u Husrev-begovoj džamiji.