Nakon današnjeg ročišta
776

Arijana Memić: Ubice Dženana Memića konačno moraju biti pronađene

G. M.
Arijana i Muriz Memić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Arijana i Muriz Memić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Arijana Memić komentirala je današnje ročište za izjašnjenje o krivici optuženih u predmetu "Dženan Memić".
Svi optuženi koji su obuhvaćeni optužnicom su se izjasnili da nisu krivi - Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. Oni su optuženi za zataškavanje ubistva i prikrivanje dokaza.

"Imate Alisu Mutap i njenu porodicu koji su 6. maja izjavila javno da su oni koji su ubili Dženana Memića pokušali da ubiju i Alisu Mutap, da je pronađena krvava i pretučena. I sada ni riječi o tome. Dakle, oni još žive u tom nekom svom svijetu gdje tvrde da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći”, kazala je sestra ubijenog Dženana Memića.

Kaže da idu dalje i očekuju istragu o ubistvu. Također je pozvala građane na proteste 11. septembra.

"Želim da pozovem sve ljude širom Bosne i Hercegovine da dođu da nam se pridruže u subotu, 11. septembra ispred Narodnog pozorišta u 13 sati. Radimo više nego ikada na organizaciji ovih protesta, kada ćemo izaći sa konkretnim zahtjevima prema nadležnim institucijama i tražiti da se ubrza sve ovo, da konačno pronađemo ubice Dženana Memića", navela je Memić.

Dodala je da ovo više ne smije biti borba porodica Memić i Dragičević.

"Ovo je borba svih nas. Sutra se ovo može desiti bilo kome. Ako se ne probnađu ubice Dženana Memića, sutra ćemo imati novog Dženana, novog Davida, i to će tako ići ukrug", zaključila je ona.