Igrao 45 minuta
497

Debi Edina Džeke u dresu Intera: Lijep gol, sjajna kombinatorika i jedan veliki promašaj

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. napadač Edin Džeko danas je u prijateljskom meču protiv Dynamo Kieva debitovao za Inter, a u prvih 45 minuta u dresu novog kluba naš napadač imao je zapaženu ulogu i pokazao zbog čega će u redovima aktuelnog prvaka Italije biti veliko pojačanje.

Džeko je u 13. minuti učestvovao u prvom golu Intera koji je postigao Barella, a on je pokazao sjajno razumijevanje za igru i petom dodao loptu do Sensija koji je dalje proslijedio do Barelle, nakon čega je veznjak Intera pogodio za 1:0.

U 19. minuti Džeko je mogao postići gol nakon ubačaja iz kornera, ali je sa svega dva-tri metra prebacio loptu preko gola, no spasa za Dynamo nije bilo u 34. minuti kada je naš napadač postigao prvi gol za novi klub.

Barella je odlično izbacio našeg napadača u situaciju jedan na jedan s golmanom, njemu nije bilo teško da rutinski prođe protivničkog čuvara mreže i nakon toga rutinski loptu pošalje u praznu mrežu.

Treba istaći i to da je Džeko u više navrata tokom prvog poluvremena učestvovao u građenju akcija svog tima i da je već u prvom nastupu za novi klub prikazao sjajnu kombinatoriku i da će svakako biti veliko pojačanje nakon što je klub napustio Romelu Lukaku.

Dodajmo i to da je Edin nosio dres s brojem devet.