Čeka se potpis
403

Džeko uspješno prošao ljekarske preglede prije ozvaničenja transfera u Inter

H. H.
Džeko na ulazu u kliniku Italijanskog olimpijskog komiteta (CONI) (Foto: Twitter)
Džeko na ulazu u kliniku Italijanskog olimpijskog komiteta (CONI) (Foto: Twitter)
Edin Džeko je oko 11 sati i 50 minuta stigao na aerodrom Linate u Milanu, nakon čega je poslijepodne obavio ljekarske preglede te će zvanično potpisati ugovor s aktuelnim italijanskim prvakom Interom.

Dijamant je doputovao privatnim avionom u društvu supruge Amre i agenta Alessandra Luccija, nakon čega se zaputio u kliniku na ljekarske testove koji su se sastojali iz dva dijela.

Prvi dio pregleda uspješno je obavio u specijaliziranoj bolnici "Humanitas Research Hospital", a drugi u prostorijama Italijanskog olimpijskog komiteta (CONI).

Nakon toga plan je da Dijamant posjeti klupski centar Appiano Gentile, gdje će se upoznati s novim saigračima i trenerom Simoneom Inzaghijem.

Džeko u Inter stiže kao zamjena za Romelua Lukakua, koji prelazi u Chelsea za 115 miliona eura, a bh. igrač će parafirati dvogodišnji ugovor vrijedan 5,5 miliona eura, uz određene bonuse.

Roma će omogućiti odlazak Džeke u Inter za malu naknadu, koja bi trebala iznositi 1,8 miliona eura, ali svi detalji transfera će biti poznati nešto kasnije.

Džeko je igrao u Romi od 2015. godine, a za rimski klub je u 260 utakmica postigao 121 pogodak, što ga svrstava na treće mjesto najboljih strijelaca Vučice u historiji.