Španska produkcija
259

Božo Vrećo učestvuje u snimanju filma u Sarajevu

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Božo Vrećo, bh. interpretator sevdalinki, učestvuje u snimanju filma u Sarajevu. Javnosti još uvijek nije otkrio detalje, ali, sudeći prema fotografijama, izgleda da je riječ o uzbudljivom projektu kojim planira obradovati publiku.

Neke scene snimljene su u prelijepoj bašti Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Na filmu radi španska produkcijska kompanija Kanaki Films. Osnovali su je reditelj Raul de la Fuente i producentica Amaia Remirez.

Vrećo i snimateljska ekipa jučer su se provozali gradom u tramvaju iz 1895. godine.

"Pjevali smo, svirali i snimali u pokretu. To je bilo zaista nezaboravno iskustvo, ljudi su mahali i fotografisali iz automobila. Bilo je lijepo vidjeti toliko osmijeha i zaista smo uživali", napisao je.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Danas su snimali u Aškenaškoj sinagogi, a sutra se "sele" u Lukomir.

"Pjevao sam 'Nani Nani' uspavanku i novu pjesmu koja će najesen izaći, divno je disati umjetnost", naveo je Vrećo na svom Facebook profilu i poručio kako sve teče po planu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pohvalio se odabirom odjevne kombinacije.

"Na meni vidite tradicionalnu Mantón de Manila maramu i sephardico šešir koje sam kupovao odvojeno u Španjolskoj, a koji su, eto, postali cjelina kad je bilo suđeno", također je napisao.