Potvrđeno za Klix.ba
334

Američki biznismen Ismir Mirvić novi investitor u FK Sarajevo

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Američki biznismen porijekom iz Bosne i Hercegovine Ismir Mirvić bit će drugi investitor u Fudbalski klub Sarajevo pored povratnika Vincenta Tana, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Bordo kluba.
Mirvić živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a radio je Tanovoj grupaciji dugi niz godina, odakle i potiče poznanstvo sa i dalje većinskim vlasnikom kluba s Koševa.

Biznismen porijeklom iz BiH također ima određene dionice u pojedinim NBA klubovima, kao i u Los Angelesu, nogometnom klubu engleske legende Davida Beckhama, navode iz FK Sarajevo.

Osim toga, Ismir je prema istom izvoru dobar prijatelj i s vlasnikom YouTubea, a pregovori s FK Sarajevo su u završnoj fazi.

Inače, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum je prije večerašnje utakmice Bordo kluba na svom Instagramu objavio i screenshot razgovora s novim investitorom nazvavši ga "šefom".

Kasum objavio screenshot razgovora s novim investitorom
Kasum objavio screenshot razgovora s novim investitorom

Mirvić će tako postati vlasnik preostalih 20-30 procenata upravljačkih struktura. Tan kao većinski vlasnik u svom posjedu ima oko 60 posto, dok će preostalih 10 posto i dalje imati ulagači iz Sarajeva.

Podsjetimo, Sarajevo večeras od 21 sat igra revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv moldavskog Milsamija. U prvom susretu nije bilo pogodaka, a pobjednik u drugom pretkolu igra sa švedskim Elfsborgom.