Ispali iz Lige prvaka
0

Trener Borca: Dobro smo prezentovali bh. nogomet, ako je moralo da se desi, neka se desilo

K. H.
Marko Maksimović (Foto: Facebook/Screenshot)
Marko Maksimović (Foto: Facebook/Screenshot)
Trener Borca Marko Maksimović nije bio previše razočaran uprkos tragičnoj eliminaciji njegovog tima od Cluja u 1. pretkolu Lige prvaka i to nakon što je aktuelni prvak BiH primio gol u 119. minuti pri vodstvu od 2:0.
Maksimović je rekao kako su on i njegovi igrači dobro predstavili nogomet BiH i da ima vremena da se napravi pravi iskorak u Evropi.

"Opet ću reći da smo igrali protiv mnogo dobre ekipe, koja ima ozbiljan budžet. Ostaje žal zbog prvog poluvremena u Cluju, međutim, ovo nam je velika škola protiv najtežeg mogućeg protivnika. Dobro smo se predstavili i primili gol u samom finišu. Sve bih ovo mijenjao za titulu. Ako je moralo da se desi, onda neka se desilo. Mi smo dobro prezentovali nogomet Bosne i Hercegovine, dobro smo se pokazali, sva publika je nosila Borac. Nismo uspjeli, ali uspjet ćemo, imamo vremena. Idemo dalje, počinje nam prvenstvo, a igramo još i dalje Evropu. Momci su dali posljednji atom snage i meni kao treneru je drago zbog toga", rekao je šef struke Maksimović za Arenu sport nakon meča.

Na pitanje koji faktor je presudio, Maksimović je rekao da je sudija napravio grešku i da je prije gola za 2:1 lopta izašla iz igre.

"Iskreno, možda sam vruć, ali čini mi se da je bio aut prije njihovog gola. To je presudilo. Šalim se, naravno, dobra su ekipa i jedini način da se igra protiv njih je ovako - disciplinovano i pametno, čekati svoje šanse. Narasli smo i to ćemo pokazati kroz utakmice koje dolaze. Slijede nam Grbavica i derbi protiv Željezničara. Evropa će biti i proći, mi imamo svoj cilj. Znam da ćemo sada biti takmac svima, svi će htjeti da nam skinu skalp, ali borit ćemo se. Nadam se uspješnoj godini", naglasio je Maksimović.

Dalje je rekao kako je ova pobjeda jedna od najvećih u historiji Borca.

"Igrali smo protiv mnogo moćnog protivnika, izabrali način na koji jedini možemo da igramo. Imali smo u određenim fazama sreće, ali mislim da smo u prvih 90 minuta kontrolisali sve, stigli do prvog pa drugog gola i bili bolji u 90 minuta. Ostaje žal što je ukinuto to pravilo gola u gostima, iako ja i dalje smatram da je to pošteno, a nama sada nije prijalo", rekao je Maksimović i nastavio:

"Osjećam ponos zbog ovoga što su ovi momci pokazali. Ovo je najveća pobjeda Borca u historiji. Protiv ovakvog protivnika držali smo ih u nekoj poziciji, međutim, nismo izdržali do kraja. Velika je pauza 10 godina ne igrati Evropu, a onda hoćeš nekoga ko 10 godina igra grupne faze evropskih takmičenja."

Za kraj je dodao kako su se njegovi igrači fizički nosili s Clujem i da mu je najviše žao što Ziljkić nije igrao barem 15-20 minuta. S njim u timu, kaže, Borac bi mogao dobiti 3:0.

Naredni meč, kako je već spomenuto, Borac će igrati u subotu na stadionu Grbavica u Sarajevu protiv Željezničara od 21 sat.