Dio će ostati tajna
0

Izvještaj SAD-a ne može objasniti pojavu NLO-a: Rusi, Kinezi ili vanzemaljci

G. M.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
U službenom američkom izvještaju o neidentificiranim letećim objektima (NLO) zaključuje se da nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, ali se ne objašnjavaju zagonetne pojave koje su zapazili američki vojni piloti, pišu američki mediji.

Pozivajući se na čelnike američke vlade koji su upoznati sa zaključcima tog izvještaja koji treba biti objavljen krajem mjeseca, New York Times piše da je većinu pojava koje su zadnjih godina zapazili američki vojni piloti i dalje teško protumačiti.

Pentagon je lani objavio videosnimke koje su načinili piloti američke mornarice i na kojima se vide NLO-i. Jedan videosnimak nastao je u novembru 2004. a druga dva u januaru 2015. godine, prenosi Hina.

Kongres je lani zatražio od vlade da obavijesti javnost o radu Pentagonove radne grupe za istraživanje tih pojava koje je povjereno američkoj mornarici. U izvještaju, za koji je nadležna uprava obavještajnih služba (DNI), zaključuje se da velika većina od više od 120 takvih incidenata sigurno nije povezana s tehnologijama koje ispituje američka vojska, rekao je dužnosnik, a prenosi New York Times.

No to je jedini siguran zaključak u tom dokumentu u kojemu se odlučno ne odbija mogućnost da je riječ o letjelicama vanzemaljskog porijekla, rekli su dužnosnici koji žele ostati anonimni, prenosi CNN. Neki dužnosnici, na koje se poziva NYT, priznaju da bi činjenica da će dio izvještaja ostati vojna tajna, mogao potaknuti nagađanja da američka vlada taji informacije o postojanju vanzemaljaca.

Američke obavještajne službe se boje da Kina i Rusija ispituju nadzvučne tehnologije koje su deset do dvadeset puta brže od brzine zvuka i neobično su pokretljive, rekao je dužnosnik, prenosi list.

Ministar obrane Lloyd Austrin obaviješten je o pripremi izvještaja, rekao je u petak glasnogovornik Pentagona John Kirby.

"Ozbiljno shvatamo svaki upad u prostor u kojemu djelujemo", dodao je.