Situacija se mijenja
0

Nakon polufinala Eurosonga: Porasli izgledi grupe Hurricane na kladionicama

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sinoć je u Rotterdamu održana druga polufinalna večer Eurosonga, a grupa Hurricane uspjela se kvalificirati u veliko finale. Sve oči regiona trenutno su uprte u predstavnice Srbije, a statistike na kladionicama sada im daju bolje izglede za uspjeh.
Kada su prije nekoliko mjeseci širom svijeta počele opklade za ovogodišnji Eurosong, Srbija je bila na niskoj 32. poziciji i kladioničari su smatrali da se situacija neće znatno mijenjati.

Statistika je ostala gotovo identična sve do početka aprila, kada se trio polako počeo penjati ka višim pozicijama. O tome koliko je publika zadovoljna jučerašnjim nastupom govori činjenica da su kladioničari nakon jučerašnjeg nastupa za samo nekoliko sati pomjerili Hurricane sa 21. na 18. poziciju.

Iako je pobjeda ipak veoma daleko, ovo predstavlja sjajne vijesti za predstavnice Srbije, ali i ostatak regiona - odakle više gotovo nijedna zemlja nije uspjela ostvariti plasman u finale ovog takmičenja.

Najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta su Italija i Francuska, a veliko finale bit će održano 22. maja (subota) u 21 sat.