Okačili transparente
278

Nezadovoljni Manijaci prozvali Osima: Treba se potruditi da izgubiš pet

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Pripadnici Manijaka, najvjernije navijačke grupe Fudbalskog kluba Željezničar, uoči današnje utakmice protiv Mladosti uputili su transparentima poruku šefu stručnog štaba Amaru Osima zbog loših rezultata Plavih u posljednje vrijeme.
Naime, Željo u 2021. godini u pet odigranih ligaških utakmica niti jednom nije pobijedio, a da stvar bude gora još nisu postigli ni jedan pogodak.

"2019.: 'Treba se potruditi da izgubiš pet...' 2021: Pet kola bez pobjede i gola? Svaki vaš postupak prema klubu pravog navijača vrijeđa. Došlo je vrijeme i da vam jug okrene leđa!", stoji na transparentima koje su Manijaci okačili na južnoj tribini stadiona Grbavica.

Željini navijači aludiraju na riječi Osima kada je u januaru 2019. godine došao u klub te kritikovao loše rezultate koje su prethodna uprava i stručni štab imali.

"Izgubili smo pet mečeva zbog toga što smo slabi. Slabi smo. Ne možeš izgubiti pet mečeva, ako nisi slab. Može te sudija oštetiti jednu-dvije, možeš imati nesreću jednu-dvije. Međutim, pričamo o bh. ligi i pričamo o Želji, klubu koji ima tradiciju, budžet, igrače koji treniraju na dobrim terenima i dobrim uslovima. Ukoliko izgubiš pet puta, znači da si slab. Nije Zvijezda 09 izgubila pet utakmica, nije GOŠK, treba se potruditi da izgubiš pet utakmica", rekao je tada Osim.

Manijaci su transparente okačili i na istočnoj te sjevernoj tribini stadiona Grbavica: "To što nas nema na tribinama, ne znači da ćemo trpiti vaša blamiranja!" i "Generale Divjak, lahka vam zemlja bosanska!"

Podsjetimo, Željezničar danas u okviru 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Mladost, a susret na stadionu Grbavica počinje u 17 sati uz direktan tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.