Trener Željezničara
209

Osim pred duel protiv Mladosti: Probat ćemo napokon zabiti gol

E. B.
Amar Osim
Amar Osim
Željezničar će u 25. kolu Premijer lige BiH u subotu dočekati Mladost. Trener Plavih Amar Osim je u najavi utakmice istakao da se i dalje nada pozitivnom rezultatu i izlasku iz krize.

"Naša očekivanja su da probamo napokon zabiti gol, ali da ne bude na 3:0 za potivnika. Taj gol bi nam omogućio da lakše igramo jer očigledno imamo ogromnih problema s pritiskom koji smo sami sebi stvorili smušenošću u posljednjim utakmicama", kaže OSim i nastavlja:

"Ne igramo na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo, ali ko nije igrao nogomet ne zna šta to znači. Nadamo se da će tome doći kraj, mi se trudimo i radimo, očekujemo da nas krene i da damo gol koji bi nam omogućio da igramo mirnije. Ako igramo na našem nivou, mi smo bolja ekipa od Mladosti i ostvarili bismo povoljan rezultat", govori Osim koji je istakao kako dobro poznaje Mladost i mogućnosti protivnika.

"Mladost je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi, oni igraju rasterećeno i na nivou svojih mogućnosti. Ostvaruju očekivane rezultate, opušteni su i bukvalno nemaju šta izgubiti. Igraju na najboljem terenu u državi protiv protivnika koji je renomiran i ranjen, ali se nadam da ćemo mi ostvariti dobar rezultat", rekao je Osim.

Utakmica Željezničar - Mladost se igra u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.