Trener Željezničara
10

Osim ne razmišlja o ostavci: Primili smo gol iz jedinog napada Slobode

N. K.
Nogometaši Željezničara ponovo nisu postigli gol u Premijer ligi BiH te su još jednom poraženi, ovaj put na gostovanju kod Slobode, ali trener Amar Osim čini se ne razmišlja o ostavci ako je suditi po izjavi koju je dao nakon meča.
"Očekivali smo tešku utakmicu na teškom terenu. Znali smo da se neće moći lagano igrati. Znali smo da onaj ko postigne prvi gol zbog terena će imati veliku prednost i vjerovatno je sačuvati do kraja. Imali smo nekoliko situacija od dobrih preko odličnih do nevjerovatnih da povedemo, ali nismo", rekao je Osim u izjavi za Moju TV nakon meča.

Trener Željezničara smatra da je njegov tim primio gol iz gotovo jedine akcije domaćih pred golom Plavih.

"Primimo smo gol iz vjerovatno jedinog napada domaćih. Nakon toga se uvukla nervoza, oni su se povukli, u tom trenutku misliš da je sve protiv tebe. Nije tako, ali tako ispada. Sloboda se dobro i kvalitetno branila. Imali su spretnost i sreću da zabiju gol u pravo vrijeme. Svašta u ovim trenucima prolazi kroz glavu. Čestitam protivniku. Ne možeš pobijediti ako ne zabiješ gol. To se odrazilo na psihu i rezultat", poručio je Osim.

Ukoliko ostane na klupi, Osim će u narednom kolu predvoditi Želju u duelu protiv Mladosti na Grbavici.