Premijer liga BiH
271

Očajni Željezničar poražen i od Slobode, Plavi još bez gola u 2021. godini

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode pobijedili su na Tušnju u 24. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Željezničara rezultatom 1:0 pa je tako očajni niz Plavih nastavljen i nakon gostovanja u Tuzli.

Naime, ekipa Amara Osima nakon pet ligaških utakmica odigranih u 2021. godini još nije postigla pogodak, a računajući poraze od Krupe i Širokog na kraju 2020. Željo nije slavio u sedam uzastopnih mečeva.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Željezničar u 27. minuti. Zec je pobjegao odbrani Slobode, ali je Golubović odbranio njegovog udarac u situaciji jedan na jedan.

Uslijedio je period grupe igre pa je sudija za samo četiri minute dao igračima Želje tri žuta kartona. Opomenuti su bili Kosorić, Bojo i Stevanović.

Pet minuta prije odlaska na odmor dosuđen je penal za Plave nakon što je Devedžić igrao rukom u svom šesnaestercu. Bekrić je namjestio loptu na bijelu tačku te uputio loš udarac kojeg je Golubović lagano odbranio. Ipak, odbijena lopta je došla ponovo do Bekrića koji katastrofalno puca s pet metara pravo u Golubovića pa promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Sloboda je došla u vodstvo nakon jedne sumnjive situacije. Naime, Mujagić je po strani pobjegao Vrhovcu, ali se stekao dojam da je igrač Slobode bio u dubokom ofsajdu. Mujagić je potom ubacio, a Maksimović je na drugoj stativi zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Osim je pokušao s izmjenama nešto promijeniti u igri Plavih, ali do kraja utakmice praktično nisu stvorili niti jednu priliku. Bili su to jalovi napadi domaćih s kojim su Tuzlaci bez problema izlazi na kraj pa su na kraju ostvarili vrlo važnu pobjedu.

Sloboda je s današnjom pobjedom prestigla Mladost i sada se nalazi na osmoj poziciji Premijer lige BiH, dok je Željezničara na šestom mjestu.

Rezultat i strijelac:

Sloboda - Željezničar 1:0 (Maksimović 48')

Tabela: