U Međugorju
335

Mamić klečao ispred Gospinog kipa i slavio pobjedu Dinama: Plačem od sreće, Bog sve vidi

H. H.
Zdravko Mamić je u junu 2018. godine napustio Hrvatsku i od tada se nalazi u BiH (Foto: Facebook)
Zdravko Mamić je u junu 2018. godine napustio Hrvatsku i od tada se nalazi u BiH (Foto: Facebook)
Nakon senzacionalnog trijumfa protiv Tottenhama 3:0 i prolaska Dinama u četvrtfinale Evropske lige, oglasio se i dugogodišnji prvi čovjek Modrih Zdravko Mamić.

On je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju s Brda ukazanja u Međugorju, gdje je klečao ispred Gospinog kipa, zahvalivši se svima koji su dali doprinos velikom uspjehu.

"Ako sam osobno i svi ljudi u Dinamovoj organizaciji, morao proći ovu kalvariju da bi svi koji vole Dinamo ovo doživjeli u životu i ostvarili najveću pobjedu u historiji hrvatskog klupskog nogometa, pristajem. Hvala ti Gospo međugorska i Bože što mogu to izdržati, hvala ti na ovoj nagradi večeras. Hvala junacima koji su večeras na terenu pokazali ko je i šta je Dinamo, ponosna i jaka organizacija, hvala svima koji ste u ovaj uspjeh ugradili djelić sebe! Stvorili smo nešto veličanstveno, historija će nas pamtiti kao pobjednike napisao je Mamić", koji je nedugo zatim objavio još jedan status.

"Plačem od sreće, a sa mnom plaču svi oni koji vole sport diljem Hrvatske, Evrope i svijeta! Večeras je jedna junačka ekipa, jedan junački stručni štab, jedna junačka organizacija koja je bez premca u Hrvatskoj i Evropi, pokazala svijetu od čega smo napravljeni", napisao je Mamić i dodao:

"Bog sve zna, Bog sve vidi, a Bog je nagradio svakog čovjeka koji voli Dinamo, svakog zaposlenika, svakog igrača i svaku osobu koja je ugradila i najmanji dio sebe u ovaj uspjeh usprkos svima koji su nas napadali, sabotirali i htjeli uništiti", zaključio je Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prije nekoliko dana presudu osječkog Županijskog suda kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

Zdravko Mamić je u junu 2018. godine napustio Hrvatsku i od tada se nalazi u BiH, a na konferecniji za medije tokom sedmice poručio je i da će u njoj služiti zatvorsku kaznu ako do toga dođe, a podnio je ostavku na sve funkcije u Dinamu.