MUP RS-a
43

Pogledajte sprovođenje pripadnika Škaljarskog klana koji su uhapšeni na Jahorini

A. B.
Tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ozloglašenog crnogorskog Šljakarskog klana prebačene su u prostorije Službe za poslove sa strancima BiH.
Tu informaciju su za Klix.ba potvrdili u MUP-u RS navodeći da su uhapšeni prebačeni u Službu za poslove sa strancima BiH uz veliko policijsko osiguranje.

Nezvanično, uhapšeni su Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća nad kojima je MUP RS-a izvršio kriminalističku obradu. Još se ne zna da li će i kada uhapšeni biti deportovani iz BiH u Crnu Goru.

Sve tri osobe su uhapšene sinoć na Jahorini zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Prema navodima medija, uhapšeni su Milan Kršić iz Crne Gore, koji je član kriminalne organizacije, i njegova dva tjelohranitelja. Za Kršićem je aktivirana međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi osoba i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni.