Bit će održana online
27

Danas hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, predsjedat će Elvedin Okerić

Klix.ba/FENA
Dnevni red će se utvrditi na samoj sjednici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Dnevni red će se utvrditi na samoj sjednici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Danas će biti održana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo sa početkom u 10:00 sati u online formatu, čiji će dnevni red biti određen na samoj sjednici.
Na prošloj hitnoj sjednici koja je održana 30. novembra zastupnici su prihvatili ostavke Vlade KS na čelu s Mariom Nenadićem kao i ostavku predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Za mandatara Vlade predložen je bivši premijer KS Edin Forto, a za sada je poznato da će za ministre u novoj Vladi biti predloženi Adnan Delić, Lejla Brčić, Adnan Šteta, Admir Katica te Melika Husić-Mehmedović.

Današnjom sjednicom će predsjedavati Elvedin Okerić, koji je u razgovoru za Klix.ba prije nekoliko dana kazao da Četvorka u Kantonu Sarajevo radi na formiranju nove vlade, a istovremeno rješava formalnosti u vezi sa razdvajanjem i spajanjem ministarstava. Kazao je da bi to, prema procjenama, sve trebalo biti završeno prije kraja ove godine.

Kazao je da će nakon što stignu sva mišljenja, naredni korak biti zakazivanje hitne sjednice koja bi trebala usvojiti izmjene i dopune Zakona.