Državljanin Maroka
105

Ovo je mogući učesnik ubistva u Otesu, policija moli građane za pomoć

Klix.ba
A.H. rođen 1986. godine u Maroku
A.H. rođen 1986. godine u Maroku
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj stranici fotografiju osobe koja se u trenutku ubistva u Otesu nalazila na mjestu događaja.
Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva u ulici Barska u Otesu pokraj Sarajeva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se u vrijeme ubistva na navedenom mjestu nalazio muškarac A.H., rođen 1986. godine iz Maroka.

"Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenoj osobi, odnosno njenom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS putem telefona 122 ili 033 206 666, odnosno 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici", saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo sinoć u Otesu, a pored toga povrijeđene su još dvije osobe od čega jedna teže.

Preminula osoba je državljanin BiH inicijala J. B. (1984.), dok su druge dvije osobe zadobile tjelesne povrede zbog kojih su prevezene na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržane na daljnjem liječenju na KCUS-u.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić zatražio adekvatnu akciju policije nakon ubistva u Otesu, a ogorčeni mještani Ilidže okupili su se danas u Maloj aleji kako bi osudili sinoćnje ubistvo.

Oni su uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.