Formirati što prije
126

DF: Bilo bi licemjerno da budemo dio nove Vlade Kantona Sarajevo

D. Be.
Zastupnica DF-a u Skupštini KS Bibija Kerla (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zastupnica DF-a u Skupštini KS Bibija Kerla (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog trenutne političke i epidemiološke situacije, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo smatra da nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo treba ubrzati proces formiranja nove Vlade KS.

Demokratska fronta je pozvala sve političke subjekte i zastupnike da ni na koji način i ne pokušavaju opstruirati formiranje nove vlade, koja je dobila politički legitimitet od građana na proteklim izborima.

"Shodno tome smatramo da bi bilo licemjerno da DF bude dio nove vlade, ali ćemo davati podršku prijedlozima i rješenjima u interesu građana. Novoj parlamentarnoj većini želimo uspjeh u radu", poručili su.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se glasati o (ne)povjerenju Vladi Kantona Sarajevo će biti održana 23.11.2020. godine, a početak sjednice je zakazan za 10 sati.

Ranije je 19 zastupnika podnijelo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja - zastupnici Četvorke i nezavisni zastupnik Aljoša Čampara. Nakon toga je iz SDA istupila i Admela Hodžić, pa je izgledno da će nova skupštinska većina biti i nešto brojnija.