Izuzimanje snimka
15

Završeno ročište u slučaju Mehmedagić, čeka se odluka Suda BiH o zabrani obavljanja dužnosti

I. Č.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ročište za određivanje mjera zabrane direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću i uposleniku te agencije Muhamedu Pekiću održano je jutros, nakon čega se očekuje odluka Suda BiH.

Advokatica Senka Nožica, koja zastupa Osmana Mehmedagića protiv kojeg je Sud BiH prošle sedmice potvrdio optužnicu, nije bila voljna iznositi detalje s ročišta, napomenuvši da očekuju odluku Suda BiH.

"Čekamo odluku i nećemo vršiti pritisak. Moguće je da će odluka biti poznata do sutra ili možda još kasnije. Vrijeme je pandemije, teški su uslovi za rad. Rok žalbe na odluku je tri dana", kazala je Nožica.

Prošle sedmice Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Mehmedagića i službenika te agencije Muhameda Pekića u vezi sa slučajem izuzimanja snimka u poslovnici JP Pošta u naselju Alipašino Polje.

Tužioci sumnjaju da je snimak izuzet protuzakonito i da nije služio interesima prikupljanja obavještajnih podataka u vezi s prijetnjama po sigurnost BiH, kako je navedeno, već da je iskorišten za lične obračune s političkim neistomišljenicima.