Serie A
18

Roma nastavila dobru seriju pobjedom protiv Fiorentina, skroman nastup Džeke

N. K.
Džeko na utakmici protiv Fiorentine (Foto: EPA-EFE)
Džeko na utakmici protiv Fiorentine (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome pobijedili su na Olimpicu u okviru 6. kola Serije A ekipu Fiorentine rezultatom 2:0 te su tako nastavili pružati dobre partije u posljednje vrijeme. Vučici je ovo bila treća pobjeda u posljednjih pet mečeva, a u preostala dva su remizirali s Milanom i Juventusom.
Dobro je krenuo meč po Romi budući da je Spinazzola već u 12. minuti doveo domaću ekipu u vodstvo. Do odlaska na odmor Roma je imala čak pet velikih šansi, od kojih dvije i bh. napadač Edin Džeko, ali nisu uspjeli doći do pogotka.

U istom ritmu se nastavilo igrati u nastavku meča, a nakon brojnih promašaja, Roma je zasluženo udvostručila vodstvo u 70. minuti golom Pedra na asistenciju Mkhitaryana. Ujedno je 2:0 bio i konačni rezultat današnjeg meča, a vrijedi istaći da je Fiorentina kraj utakmice dočekala s 10 igrača nakon isključenja Martineza Quarte koji je brutalno startovao na Džeku. Srećom, naš napadač je prošao bez povrede.

Džeko je odigrao svih 90 minuta kao kapiten za pobjednički tim, ali večeras nije bila njegova noć. Promašio je dvije velike prilike, imao je dosta izgubljenih duela na zemlji i u zraku, a u 24. minuti dobio je i žuti karton.

Roma se večerašnjim trijumfom probila na sedmo mjesto Serije A, dok je Fiorentina ostala na 11. poziciji.

Rezultat i strijelci:

Roma - Fiorentina 2:0 (Spinazzola 12', Pedro 70')



Tabela: