Gol nakon 392 dana
78

Magija od 100 miliona eura: Hazard konačno proigrao i postigao sjajan gol

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Belgijski nogometaš Eden Hazard postigao je sjajan pogodak za Real Madrid u susretu 8. kola španske La Lige protiv Huesce, što mu je prvi pogodak ove sezone i najava da Zinedine Zidane napokon može očekivati velike stvari od ovog igrača.

Hazard je od dolaska u Real Madrid u potpunosti pao u drugi plan i navijači ovog kluba gotovo da su izgubili nadu da ga mogu gledati u izdanju koje je godinama prikazivao u Engleskoj igrajući za Chelsea, no u susretu protiv Huesce pokazao je dio svoje magije i postigao sjajan gol.

[TWITTER]1322535649417875456[/TWITTER]

Naime, igrala se 40. minuta kada je Hazard primio loptu na sredini terena, u prijemu se već oslobodio svog čuvara i onda sjajnim udarcem sa preko 25 metara slabijom lijevom nogom matirao nemoćnog gostujućeg golmana.

Ovo je za Hazarda, još jednom podsjećamo, prvi pogodak u ovoj sezoni, a on je u Real Madrid stigao 2019. godine kada ga je Kraljevski klub platio Chelseasju 100 miliona eura. Zanimljivo, ovo je za Hazarda tek drugi gol za Real Madrid, a prvi je postigao protiv Granade prije tačno 392 dana. U međuvremenu je upisao i sedam asistencija.

Ubrzo nakon toga, Real Madrid je postigao i drugi gol, ovaj put preko Karima Benzeme.