Nesporazum i izvinjenje
117

Nadležni se ispravili: Tramvaji će uskoro ponovo saobraćati do Baščaršije

B. R.
Tramvaji će uskoro ponovo saobraćati do Baščaršije (Foto: F. K./Klix.ba)
Tramvaji će uskoro ponovo saobraćati do Baščaršije (Foto: F. K./Klix.ba)
Iz sarajevskog preduzeća GRAS su nam potvrdili da rok za rekonstrukciju tramvajske "S" krivine neće biti probijen i da će tramvaji saobraćati do Baščaršije čim radovi budu okončani.
"Samim završetkom radova tramvaji će ići cijelom dužinom trase. Loše je interpretirano rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. GRAS je imao zahtjev za dodatne radove i radovi će biti završeni prije predviđenog roka", poručili su iz GRAS-a.

Iz ovog preduzeća su se izvinili Vladi Kantona Sarajevo i resornom ministarstvu zbog, kako su naveli, pogrešne interpretacije spomenutog rješenja.

Podsjećamo, ranije je iz GRAS-a saopćeno da će tramvaji saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice do 1. decembra, iako je prvobitno objavljeno da će to trajati 30 dana od početka radova tj. od 2. oktobra.

U kantonalnom Ministarstvu saobraćaja su naveli da će radovi trajati 40 dana, pa je za očekivati da će biti okončani već početkom sljedećeg mjeseca.

Početak radova je, podsjećamo, izazvao velike saobraćajne gužve.

Sve se to dešavalo kada je GRAS suočen s velikim problemima. Zato su posebno nezadovoljni građani jer smatraju da prijevoz autobusima od Zemaljskog muzeja do Baščaršije nije odgovarajući. Tvrde da ne postoji dovoljan broj vozila na ovoj liniji i da se zbog toga stvaraju velike gužve u autobusima, što predstavlja veliki rizik tokom pandemije koronavirusa.