Probijen rok
332

Sarajevo: Zbog obnove pruge tramvaji će još mjesec dana saobraćati do Željezničke stanice

B. R.
Obnova dijela pruge počela 2. oktobra (Foto: I. Š./Klix.ba)
Obnova dijela pruge počela 2. oktobra (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog rekonstrukcije tramvajske "S" krivine u Sarajevu tramvaji će do 1. decembra saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice. Ranije je objavljeno da će to trajati samo 30 dana, ali je očigledno da će trajati mjesec duže.
"Obavještavamo korisnike da u skladu sa dopunskim rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo produžava se period izmjene režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici 'S' krivina - tramvajsko stajalište Marijin Dvor, na period od 1.11. do 1.12. Prema tome, nastavlja se preusmjeravanje tramvajskog saobraćaja na Željezničku stanicu i prijevoz (umjesto tramvaja) autobusima na relaciji muzeji - Baščaršija - muzeji", saopćeno je iz preduzeća GRAS.

Radovi su počeli 2. oktobra i tada je poručeno da će tramvaji saobraćati do Željezničke stanice u narednih 30 dana. Rok za završetak obnove navedenog dijela tramvajske pruge je bio 40 dana. Početak radova je, podsjećamo, izazvao velike saobraćajne gužve.

Sve se to dešava kada je GRAS suočen s velikim problemima. Zato su posebno nezadovoljni građani jer smatraju da prijevoz autobusima od Zemaljskog muzeja do Baščaršije nije odgovarajući. Tvrde da ne postoji dovoljan broj vozila na ovoj liniji i da se zbog toga stvaraju velike gužve u autobusima, što predstavlja veliki rizik tokom pandemije koronavirusa.