Nezadovoljni odlukama
19

Liverpool uputio zahtjev Premiershipu, traže preispitivanje primjene VAR-a

N. K.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Liverpool je od nadležnih organa Premiershipa zatražio ispitivanje primjene VAR-a na utakmici između Redsa i Evertona koja je završena neriješenim rezultatom 2:2, prenose britanski mediji.

Naime, Liverpoolovi igrači su se u sudijskoj nadoknadi radovali trijumfu nakon što je Henderson postigao pogodak, kojeg je kasnije poništio VAR jer se ispostavilo da je Mane bio u ofsajdu.

"Ljudi u svlačionici su mi govorili da su pogledali kompletnu situaciju i da im nije jasno zašto je sviran ofsajd. Zaista podržavam VAR, ali očekujem i prave odluke", rekao je Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp.

Iz kluba su nezadovoljni i što nije preduzeta nijedna akcija protiv Evertonovog golmana Pickforda koji je na samom početku meča oštro startovao nad Van Dijkom, koji je morao napustiti teren.

Prema informacijama koje je dao beIN Sports, Van Dijk će odsustvovati 7-8 mjeseci zbog toga što je pokidao prednji ukršteni ligament koljena.

Everton u narednom kolu, sljedeće nedjelje, gostuje Southamptonu, dok Liverpool dan ranije dočekuje Sheffield United. Redsi prije toga u srijedu gostuju Ajaxu u prvom kolu Lige prvaka.