Užasan start
38

Van Dijk se povrijedio, golman Evertona mu je mogao okončati karijeru

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter (Foto: EPA-EFE)
Foto: Screenshot/Twitter (Foto: EPA-EFE)
Štoper Liverpoola - nizozemski nogometaš Virgil Van Dijk, zbog povrede koljena već u 10. minuti napustio je meč protiv gradskog rivala Evertona, a iako je doživio povredu, može biti sretan što ona nije ozbiljnije prirode.

Naime, Liverpool je već u drugoj minuti stigao u vodstvo golom koji je postigao Sadio Mane, a u sedmoj minuti, kada su Redsi bili blizu da postignu i drugi pogodak, Pickford je s dvije noge uletio doslovno u koljena Van Dijku, zbog čega je napustio igru.

Treba reći i to da su gostujući igrači tražili penal u ovoj situaciji, ali na njihovu žalost, Van Dijk je trenutku kada je lopta krenula prema njemu bio u nedozvoljenoj poziciji, zbog čega sudija Oliver nije imao izbora.

Van Dijk je, iako je doživio povredu, mogao doživjeti još težu povredu, možda i neku koja bi mu u potpunosti promijenila karijeru, ali na kraju je sve dobro završeno i vjerovatno će morati pauzirati neko vrijeme prije nego se vrati na teren.
Samo što je Van Dijk izašao iz igre, Everton je stigao do poravnanja, a strijelac pogotka bio je Keane nakon centaršuta Rodrigueza iz kornera.