Poslao ponudu klubu
125

Mesut Özil oduševio potezom: Dok god sam igrač Arsenala ja ću plaćati maskotu

F. Z.
Arsenalova maskota Gunnersaurus
Arsenalova maskota Gunnersaurus
U engleskim medijima jučer se pojavila informacija kako je Arsenal nakon 27 godina otpustio popularnu maskotu Gunnersaurusa, a Mesut Özil je danas oduševio objavom na društvenoj mreži Twitter i rekao je kako će on snositi troškove plate Arsenalove maskote.
Čelnici Topnika su ovaj potez opravdali "rezanjem troškova", te da je maskota nepotrebna jer "nema navijača na stadionima".

Ova informacija izazvala je bijes navijača Arsenala, a reagovao je Özil, nogometaš koji u Arsenalu sedmično zarađuje više od 350.000 eura.

"Bio sam tako tužan kada je Jerry Quy, naša poznata i odana maskota Gunnersaurus i jedinstveni dio našeg kluba, dobio otkaz nakon 27 godina. Zbog toga nudim klubu da ja snosim troškove čitave plate našeg velikog zelenog momka, dok god sam igrač Arsenala. Jerry tako može nastaviti raditi posao koji toliko voli", poručio je Özil.

Quy je bio omiljena osoba među navijačima Topnika, a svoju ljubav prema poslu i klubu je dokazao, između ostalog, tako što nije otišao na bratovo vjenčanje zbog Arsenalove utakmice.