Savladali Betis
163

Real sumnjivim penalom u finišu utakmice došao do prve pobjede u sezoni

N. K.
Nogometaši Reala pobijedili su na stadionu "Benito Villamarin" u okviru treće kola La Lige ekipu Betisa rezultatom 3:2, što je bio prvi trijumf Kraljeva u novoj sezoni nakon remija sa Sociedadom.

Dobro je krenulo po ekipu iz Madrida budući da je Valverde već u 14. minuti iskoristio dodavanje Benzeme i doveo Real u vodstvo.

Međutim, prije odlaska na odmor Betis je uspio preokrenuti rezultat. Prvo je Mandi pogodio glavom nakon centaršuta Canalesa, a onda je Carvalho dobrim udarcem pogodio za 2:1.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Real dolazi do izjednačenja uz dosta sreće budući da je Emerson postigao autogol.

Posljednjih 20-ak minuta Real je igrao s igračem više nakon što je nesretni Emerson zaradio i crveni karton jer je kao posljednji igrač odbrane srušio Realovog nogometaša.

Real je uzalud napadao sve do 82. minute kada je dosuđen sporan penal zbog igranja rukom i to nakon pregledavanja VAR-a. Na kraju je Ramos majstorski izveo penal panenkom i donio Realu tri boda.

Betis je na drugom mjestu La Lige sa šest bodova, dok je Real skočio na petu poziciju s četiri osvojena boda. Real ima i utakmicu manje.

Tabela: